Turizam

Turističke djelatnosti baziraju se na seoskom turizmu, organiziranim izletima, posjetima vinariji, kušanju i prezentiranju vina koji se sastoji od obilaska vinskih cesta centralnog dijela otoka Hvara. Program obuhvaća i posjet jednom od vinograda i zadružnom podrumu, uz degustaciju vina, te dalje vinskim putem razgledavanje vinograda uz panoramski pogled na središnji dio otoka i more prema Braču, te razgledavanje dvadesetak zavjetnih kapelica koje datiraju 500 god. unatrag, gdje su ljudi stajali i pomolili se za dobar urod ljetine, te uspon do vrha Svetog Nikole. Posjetioci imaju priliku uživati u prekrasnom krajoliku te rijetkim biljnim vrstama.
 
 
S obzirom na povećanu proizvodnju vina, kao i želju za što boljom afirmacijom zadruge kao proizvođača kvalitetnih vina u svakom segmentu, kao i želje da se što više vina u stolnoj i kvalitetnoj kategoriji plasira direktnom prodajom, planiramo ove godine jače poraditi na marketinškoj prezentaciji vinarije i naših vina. U tom smislu planiramo izraditi promotivne letke, izradu web stranice, nove atraktivnije etikete. S obzirom da naše vino plasiramo na otoku izravno trgovačkim lancima i maloprodajnim dućanima u planu nam je izrada i atraktivnih drvenih postolja u kojima bi bila izložena naša vina na istaknutim mjestima u dućanima. Mišljenja smo da bi sve ove navedene mjere pridonijele daljnjem rastu našeg ukupnog poslovanja.

S obzirom da u sklopu vinarije raspolažemo zadružnim domom – koji je ujedno osposobljen kao restoran (kapaciteta 140 sjedećih mjesta) turističke djelatnosti su jedna od glavnih ponuda organiziranih dovoda gostiju.

U tijeku je realizacija ugovora dugogodišnjeg najma crkvene zgrade stare, napuštene škole, sa pratećim prostorijama (bivši vinski podrum) ukupne površine cca 600 m2.

Adaptacijom i stavljanjem tog prostora u funkciju stvorile bi se mogućnosti za daljnje širenje poslovanja u turizmu i proizvodnji vina, što bi omogućilo još veći broj zaposlenika u mjestu kojem je nužno potrebno otvaranje novih radnih mjesta, da bi se mladima omogućila perspektiva ostajanja na otoku i zaposlenja.